Hvad du skal anskaffe før du får killingen hjem:

 

Kattebakke og grus:

Det bedste er en lukket kattebakke med låge. Det sviner og lugter mindre. Husk at bakken skal være så stor, at den passer til en voksen kat.

 Køb kun det finkornede kattegrus som klumper. Det holder længere og lugter mindst. Fx GOLDEN grey el. PREMIERE BLUE CONTROL. Husk også en lille skovl, som man bruger til at fjerne klumperne med.

Kradseting:

Et kradsetræ af en art og evt. noget til at sætte på væggen. Kradsetræet skal være så højt, at katten som voksen kan stå oprejst og kradse klør. Det skal desuden være så kraftigt, at det ikke vælter, og jo højere de kan komme op for at sove, desto mere nyder de det.

Transportkasse:

Det er vigtigt at have en transportkasse, hvis katten lige pludselig skal til dyrlæge. Køb den så stor, at den passer til en voksen kat.

Foderskåle:

En foderskål og en vandskål skal du bruge, og helst i porcelæn eller andet lidt tungt materiale, så de står fast. Skålene skal være ret brede og ikke for dybe. Katte bryder sig ikke om at deres knurre hår støder mod kanterne, når de spiser og drikker.

Tørfoder:

Vi bruger kun tørfoder fra Royal Canin. Killingerne har været vant til at få "Royal Canin Baby Cat & Kitten" og WILDERNESS. Når de ca. er 1 år gamle, skal de ikke have Kitten mere. Af andre slags tørfoder fra Royal Canin kan vi anbefale: Oral Sensitive, Hairball Care, Exigent, INDOOR og Sterilised.  Valgmulighederne er mange og må vurderes i forhold til kattens behov.

Vådfoder:

Vi bruger lidt forskelligt vådfoder, men primært fra Royal Canin og WILDERNESS. Det første år skal I give killingen ”Royal Canin, Kittens - bidder i sovs", som killingerne er vant til. Vi anbefaler at de får det morgen og aften, da det mindsker hårboller samt at de på den måde får mere væske. Når de fylder 1 år, skal de have voksen vådfoder. Jeg anbefaler de samme slags som tørfoderet.

Andet:

Killingen skal have Kattegræs stående. Husk at købe legetøj og killingegodbidder, samt huler som de kan gemme sig/sove i.

 

Ring eller skriv endelig, hvis du er i tvivl